

Republic of the Philippines Department of Environment and Natural Resources Visayas Avenue, Diliman, Quezon City Tel Nos. 929-6626 to 29; 929-6633 to 35 929-7041 to 43; 929-6252; 929-1669 Website: http://www.denr.gov.ph / E-mail: web@denr.gov.ph

Webinar on Empowering Women and Men in the ENR Areas on Gender-Responsive Climate Change Adaptation and Mitigation 05 October 2021, Tuesday, 9 am, via zoom platform

PROGRAM FLOW

Objective: To inform women and men participants from 24 climate vulnerable provinces on climate change and influence their behavior to reduce their carbon footprint and adopt gender-responsive, climate-smart and resilient lifestyles.

Specific Objectives:

- a) To increase the level of knowledge of participants on impacts of, provincial trends, imperatives on adaptation and mitigation in climate change;
- b) To discuss issues on gender, climate change and disasters, including recommended programs and actions; and
- c) To discuss behavioral solutions to climate change.

October 5, 2021	
9:00 AM to 9:05 AM	Welcome Remarks
(5 minutes)	Speaker: Director Elenida DR Basug
	DENR Climate Change Service and
	Concurrent Director, DENR Gender and Development Office
9:05 AM to 9:15 AM	Opening Message
(10 minutes)	Speaker: Atty. Analiza Rebuelta-Teh
	Undersecretary for Finance, Information Systems, and Climate Change
	Chairperson, DENR National GAD Focal Point System
9:15 AM to 9:25 AM	Opening Preliminaries
(10 minutes)	Facilitator: DENR
9:25 AM to 10:30 AM (60 minutes)	Session 1: Learning Session: Impacts and Provincial Trends in Climate Change, and Imperatives for Climate Change Adaptation and Mitigation
	Speaker: THELMA A. CINCO, MPA
	Weather Services Chief, Northern Luzon-PAGASA
10:30 AM to 10:45 AM (15 minutes)	Open Forum: Q&A

10:45 AM to 12:00 AM (75 <i>minutes</i>)	Session 2: Learning Session on Gender, Climate Change and Disasters: Issues, and Recommended Programs and Actions
	Speaker: Prof. Marion Tan UP College of Social Work and Community Development
12:00 PM to 1:00 PM (60 minutes)	Lunch Break
1:00 PM to 1:05 PM (5 minutes)	Energizer
1:05 PM to 2:05 PM (60 <i>minutes)</i>	Continuation of Session 2: Learning Session on Gender, Climate Change and Disasters: Issues, and Recommended Programs and Actions
	Speaker: Prof. Marion Tan UP College of Social Work and Community Development
2:05 PM - 2:30 PM (25 minutes)	Open Forum: Q&A
2:30 PM to 3:30 PM (60 <i>minutes</i>)	Session 3: Behavioral Solutions to Climate Change
	Speaker: Ms. Rocky Sanchez-Tirona Managing Director, Fish Forever, RARE
3:30 PM to 5 PM	Session 4: Communicating Climate Change Speaker: Ms. Psyche Roxas-Mendoza Editor, Business Mirror, and Philippine Graphic
5:00 PM	Closing